Bloemen, de oerstem, de sonische retour en de brul van de man

sdf

20141009_104250

Vandaag uit rationele overwegingen de zonnebloemen maar eens ontmanteld.
Ze staan nu bijna een maand en wat mij betreft kunnen ze nog wel een jaar mee.
Ik vind ze nu net zo mooi als toen ik ze voor mijn verjaardag kreeg. Misschien zelfs mooier. En je went er aan en voor je het weet het je fossiele zonnebloemen in huis.
De vaas kan terug naar de gulle gever.

Net terug van een retraite kwam ik laatst opeens terecht op een dag stemexpressie.
Daar ontdekte ik mijn oerstem. Kan een dag nog korter worden samengevat? Ja. Dag.

De dag werd gegeven door Yvonne van der Zalm in het Niet-Weten-Atelier te Venhuizen. Van harte aanbevolen: vice–versa.com.

De afgelopen tijd heb ik ook weer tien dagen twee uur per dag met een koptelefoon op mijn hoofd zitten tekenen. Mijn vierde serie Tomatis Luistertraining.
Ditmaal de sonische retour.
moz-screenshot-109
Toen ik na afloop van de vorige serie aan mijn Tomatis-man vertelde dat ik vroeger met rebirthing doende was en zelf rebirther ben geweest, vertelde hij dat Tomatis ook een manier heeft om je via de oren een soort hergeboorte te laten meemaken. Ik was direct geïnteresseerd en twee weken geleden was het dan zover.
Ik kan nog steeds grinniken om dit stukje uit de offerte:
Tussen de sonische retour (8-10 dagen) (in uw woorden pre-geboorte) en sonische geboorte (8-10 dagen) (in uw woorden her-geboorte) zal een pauze van 4-8 weken zijn.
Overigens wordt het moment van de sonische geboorte ( dus van de 5e periode) bepaald door uw berichten na de 4e luisterperiode en de pauze, de tekeningen tijdens de sonische retour ( 4e periode) en de luistertesten.

Ik kan momenteel allen melden dat er een diepe onrust in mijn systeem druist.
En ben heel benieuwd naar de ‘sonische geboorte’.
(Ik ben uitgerekend in de eerste helft van november).
moz-screenshot-110

 

 

 

 

Het is wel frappant dat er nu opeens allerhande zaken de stem betreffende op mijn pad komen. Zo was ik eergisteravond voor de tweede keer bij een bijeenkomst van De brul van de man met/van Maarten Moens. Op een gegeven moment zongen wij (acht mannen) Ramses Shaffy’s Laat me. En daarna een rondje het refrein solo. Verbazend was dat, alsof ik voor de eerste keer echt zong. Weer lijkt er een wereld voor mij open te gaan.

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in mijn weblog. Bookmark the permalink.

One Response to Bloemen, de oerstem, de sonische retour en de brul van de man

  1. Jan says:

    Top Hans En dat schilderij past in een galrie in het spiegelkwartier,
    Lekker.doorgaan en steeds weer nieuwe ontdekkingen doen.
    Das toch wel keven he !!!?
    Hug Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot ? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.