Overal spullen om ons heen

laarsjesvaas

Mijn favoriete tijdschrift is de verder nauwelijks in gebruik zijnde VPROgids.
Af en toe lees ik in een oud exemplaar van de stapel die ontstond toen ik in India was.

Vandaag werd mijn aandacht getrokken door een bespreking van een documentaire van Judith de Leeuw. Vooral de in die recensie genoemde film die zij een paar jaar geleden maakte over alle spullen die zij in haar huis heeft leek mij interessant.
(bosrtv.nl/uitzending.aspx?lIntEntityId=1494)

Hier is de trailer op youtube die maakte dat ik de hele aflevering terugkeek.

Hoewel ik met relatief weinig spullen leef, (ik heb al een aantal grondige opruimrondes achter de rug de laatste decennia), ken ik heel goed de ongrijpbare aantrekkingskracht van wat we op ‘n moment denken nodig te hebben en wat eindigt als opgetaste nutteloze zooi.
Hier is de hele film: npo.nl/overal-spullen/02-01-2012/POW_00435185

Zoekend naar info over de opslag voor particulieren, waartoe je steeds meer enorme bedrijfspanden uit de grond ziet verrijzen, vind ik nog een column over ons onderwerp:
susannepiet.com/p/121.html

De gelaarsde tulpen komen van een site waar over onze zooi is nagedacht:
Binnenhuisarchitect & Opruimcoach:
burobinnenkant.nl/sub/siterondbrief11.html

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in mijn weblog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot ? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.