Foetsie 山地ふじ

Lieve imaginaire vriendin (M/V/?),

Op zoek naar deze pagina om weer eens een blog te schrijven werd ik me ervan bewust dat mijn computer al een tijdje wat langzaam is.
Opeens dringt het tot me door dat er wel heel veel ‘open staat’, hoewel ik de laatste weken al tientallen windows heb afgesloten als achterhaald of niet meer nodig.

Heb net even geteld. Ik heb een emailprogramma met nu  5 windows, Skype staat nog open van de hindiles van vanmorgen en ook nog een bijbehorende pdf.
Verder heb ik vier browsers (Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Chrome en Opera)  met in totaal welgeteld 145 windows open staan.

Veel van wat open staat zijn zoekresultaten in de voorbereiding voor nog te schrijven blogs, waarvan het daadwerkelijk uitwerken door de voorbije hittegolven  erbij is ingeschoten.
Ben nu al dagen aan het toewerken naar het wat serieuzere werk, maar eerst wat light verse om te wennen.  A kind of Boogie Woogie was zo’n opstartverhaaltje.

Er is een lang stuk tekst verloren gegaan doordat het niet werd opgeslagen en ik vergat dat handmatig te doen. Dat was ook al voor de hittegolf en is een van de stukken die ik hierna ga doen, herschrijven in dit geval. Ik heb de plaatjes nog, de tekst is foetsie.

Foetsie, mooie naam voor de imaginaire vriend, waaraan ik konkreet weer werd herinnerd toen ik zojuist Over de top opzocht.
Die blog begint met: ‘Lieve imaginaire vriendin (M/V/?),’ en die aanhef ga ik ook maar hierboven plaatsen. (Bij dezen).

Foetsie. Mooi woord ook. Hoe komen we er aan?
WNT:

FOETSJ —, bijw. Uit du. futsch. Aanvankelijk alleen in den vorm foetsj aangetroffen; wellicht is de vorm foetsie daarna klankschilderend in het ndl. gevormd door den revue-artiest J.F. Busiau.
(Informeel) Weg als gevolg van vertrek of verlies; weggegaan, verdwenen, zoek, kwijt.

Dat maakt Johan Busiau, de leermeester van Toon Hermans, een klankschilder, toch?
In het jaar dat ik geboren werd was Busiau net zo oud als ik nu. Er is een youtube met het Polygoonjournaal bij hem op verjaarsvisite. Maar ik kies de video van vijf jaar later, want daar is Toon ook op z’n verjaardag:

Verder associeert Foetsi natuurlijk direct met de naam van die beroemde vulkaan in Japan.
Mooi toch, mijn imaginaire vriend Foetsie woont, wellicht,  op de heilige berg Fuji in Japan.

Is ze laatstelijk nog gesignaleerd op of rond de berg?
Nee, vanzelf niet, de naam zegt het al, ze is Foetsi.

Geen idee meer waarover ik het dacht te gaan hebben, maar dat schiet me wel weer te binnen.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
This entry was posted in mijn weblog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Are you a robot ? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.